Slægtsforskning af dine polske forfædre.
Start med det du ved, start med at finde ALT hvad du kan finde af oplysninger i Danmark.
Det polske efternavn kan være blevet ”fordansket” flere gange, det er vigtigt at finde det oprindelige navn og stavemåde, hvis det er muligt.
Søg ved vielser, fødsler. Alle fødsler er indskrevet i kirkebøgerne for sognet som barnet er født i, men hvis man er døbt i den katolske kirke så kan det give flere oplysninger også at finde fødslen i den katolske kirkebog. Der lå ikke katolske kirker i hvert sogn så søg først i den katolske kirke som lå nærmest det sted hvor de boede. F.eks. På Lolland er der to katolske kirker Nakskov og Maribo.
Falster, i Nykøbing Falster osv. Se link med katolske kirkesogne.
Ikke alle kirker havde katolske præster der også kunne polsk der kom dog rejsepræster både fra Roskilde og København, rundt til de steder hvor der opholdt sig mange polske arbejdere. F.eks. har jeg set vielser foretaget i Maribo katolsk kirke, indskrevet i kirkebogen i Roskilde, fordi det var en præst fra Roskilde der havde foretaget vielsen i Maribo.
Eller vielse foretaget i Slagelse katolske kirke indskrevet i Roskilde katolske kirkebog.
Der skal til tider tænkes lidt kreativt når man begynder at lede efter sine polske forfædre.
Sankt Annæ kirke KBH rummer mange dåb og vielser fra Sjælland og Bornholm, det er også et godt sted at kigge hvis ikke du fandt noget i nærmeste katolske kirkebog.
Det samme gælder for Fyn og Jylland Fyn og i Jylland tjek de store sogne Århus og ikke mindst Fredericia som har en lang historie bag sig. Og for Fyens vedkommende er det Odense og Svendborg men også Fredericia.